Novosti

Projekt Bioraznolikost u školskom dvorištu
12. prosinca 2023. Komentari - 0
U petak, 24.11.2023. prisustvovali smo sadnji borovnica pod nazivom projekta Bioraznolikost u školskom dvorištu Osnovne škole Sveti Đurđ. Kao članovi zadruge, u suradnji s Timom za kvalitetu OŠ Sveti Đurđ, donirali smo 16 presadnica borovnica i supstrat za iste. Cilj projekta je naglasiti važnost promišljanja o održavanju bioraznolikosti.
Novo u proizvodnji
12. listopada 2023. Komentari - 0
U skupinu biljaka sukulenti pripadaju vrste koje spremaju vodu u svoje listove, stabljiku ili korijen. Biljke su koje rastu vani na gredicama, na terasama u teglama i kao sobne biljke na prozorima. Različite vrste razlikuju se po izgledu, boji i načinu uzgoja. Nisu komplicirane za održavanje ni za početnike. U ponudi imamo Echeveria spp., Crassula spp., Senecio spp., Kalanchoe spp., Sedum spp.
30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
11. listopada 2023. Komentari - 0
Naša zadruga prisustvovala je kao izlagač na sajmu "30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam". Sajam se održao se od 8. do 10. rujna u Gudovcu. Uz svoju bogatu ponudu sajma: izložba različitih životinja, izložba poljoprivredne opreme i različitih drvenih kreacija, kao izlagači cvijeća dali smo dašak boje i mirisa.
26. Međunarodna izložba i sajam cvijeća "Flora Centrum Mundi"
23. svibnja 2023. Komentari - 0
Sajam "Flora Centrum Mundi" održao se od 5. do 07. svibnja na otoku Mladosti u Ludbregu. Godišnji sajam nudi cvijeće, presadnice i ukrasno bilje. Kao izlagači na sajmu na našem mjestu moglo se pronaći cvijeće uzgojeno iz OPG-ova zadrugara, kao i katalozi naših partnera te repromaterijal. Detaljno smo predstavili rad naše zadruge i usluge koje nudimo svim zainteresiranim posjetiteljima.

O nama

Poljoprivredna zadruga Cvetek osnovana 03.01.2009. godine i kao takva prva je zadruga u Hrvatskoj kojoj je primarna djelatnost prodaja i distribucija cvijeća.

U osnivanju su sudjelovala četvero osnivača, odnosno zadrugara, zbog povećanja tržišta 2011. godine u zadrugu se učlanjuje još četvero članova. Trenutno u zadrugu učlanjeno osam zadrugara.

Članovi zadruge raspolažu sa 25 000 m2 zatvorenog prostora u kojima proizvode preko 100 vrsta cvijeća.

Osim proizvodnje u zaštićenim prostorima, plastenicima i staklenicima, zadrugari svoju proizvodnju imaju i na otvorenih 5 ha površine. Trenutno posluju s trgovačkim centrima Bauhaus, Konzum i Poljocentar te još nekoliko vrtnih centara u Hrvatskoj i Sloveniji. Dio dobara prodaju na zagrebačkim tržnicama te sajmovima diljem cijele države. Posebni naglasak stavlja se na zdravstvenu ispravnost biljaka koja je osnovni preduvjet kvalitete i zadovoljstvo kupca.

Članovi zadruge Cvetek raspolažu voznim parkom pomoću kojeg svoje cvijeće voze diljem Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Zadruga u svom posjedu ima i svoje dostavno vozilo sa grijanim prtljažnim prostorom pomoću kojeg se Božićne zvijezde lakše i sigurnije transportiraju do kupaca u zimskim mjesecima.

Zadruga Cvetek u uspješnom je partnerstvu s nizozemskom tvrtkom Schneider B.V. već 10 godina. Schneider B.V. proizvodi presadnice cvijeća koje članovi zadruge koriste u daljnjem uzgoju u svojim plastenicima. Osim toga, kao predstavnici ove tvrtke njihove proizvode plasiraju na tržište RH svim zainteresiranim kupcima.

Zadruga je i u partnerstvu s talijanskom tvrtkom Europrogress. Europrogress je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i prodajom različitih sustava zaštićenih prostora (plastenika).

Svi članovi zadruge članovi su udruge cvjećara Ludbreške regije i korisnici brendiranog znaka Ludbreški rozetlin.

Upraviteljica: Mirjana Kovaček